Monen mielestä vuori on kauneimmillaan kauempaa katsottuna.

Kyllä, olen samaa mieltä! Varsinkin kun katselee aktiivisia tulivuoria, joilla jokaisella on oma persoonallinen muotonsa. Ne huokuvat myös salaperäistä vaaran ja voiman tuntoa, joka  muovaa ihmismieltä luonnon edessä sopivan nöyräksi.

Tulivuorien sanotaaan olevan melkoisen ujoja, ne piiloutuvat usein pilviverhon taakse.

Asuimme Volcan Barun juurella, sekä Boquetin että Cerro Puntan puolella. Volcan Baru on 3 474 metrin korkuinen tulivuori. Ja se luokitellaan vielä aktiiviseksi, vaikka se on purjautunut viimeksi vuonna 1550. Kuitenkin tutkijat ovat aika ajoin huomanneet tulivuoressa seismologista toimintaa. Tulivuorta ei määräile eikä käskytä kukaan! Iltaisin sitä katsellessa näyttäisi kuin se olisi tulessa!

Volcan Baru

Vulcan Barun Cerro Puntan puolelta lähtevä vaellusreitti luokitellaan ”erittäin haastava”, joten emme lähteneet kävelemään polkua ylös sillä mielellä, että kipuaisimme tulivuoren huipulle asti. Meillä ei ollut mukana riittäviä varusteita. Sillä vaikka vuoren juurella on hieno ja tyyni ilma, ylös noustessa ilma kylmenee, tuuli kiihtyy ja sateen mahdollisuus nousee koko ajan.

Vulcan Buru on todella luonnon kaunis. Sen profiilit muistuttavat Alppeja. Vulcan Baru yksi maailman ainoista paikoista, joissa voi nähdä sekä Tyynenmeren että Karibianmeren samanaikaisesti. Ilman kiikaria.

Lähdimme siis kiipeämään vuorta päämäärättömästi. Nautiskellen. Kiipesimme polkua ja totesimme sen olevan haastava, mutta myös erittäin mielenkiintoinen!

Polku alkoi kuivan laakson kautta

Volcan Baru ja luonnon Bonzai puu

…Ylemmäs vihreiden kukkoloiden

… ja rehevänviidakon lapi.

ja jyrkkään vuorenrinteeseen.

Kiipesimme vuoren rinnettä reitin puoleen väliin.

Voimia ja innokkuutta olisi vielä ollut jäljellä, mutta myös tervettä järkeä. Sen minkä kulkee ylös, on myös jaksettava tulla alas. Ja monta kertaa alastulo on haastavampaa kuin ylös kiipeäminen.

Volcan Barun maisemat ja luonto olivat uskomattoman monimuotoista. Kovin pieniä me ihmiset olemme suuren tulivuoren juurella. Sen tunteminen ja tunnustaminen oli yllättävän voimaannuttava kokemus. Tulivuori kuiskasi minulle: Uskalla, ole rohkea ja luota itseesi!

Edellinen artikkeliVihreän keitaan yllätys – Cerro Punta
Seuraava artikkeliErikoisia asioita – Panamasta

KOMMENTOI ARTIKKELIA

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi