Jouluiloa

Kolumbialaiset rakastavat joulua! Emme tietenkään ole syvällä heidän jouluperinteissään, mutta ehdottomasti yksi joulun avainsana on näyttävyys. Kaikkialla, niin isoissa ja moderneissa kauppakeskuksissa kuin pienissä kujakaupoissa  elävävöitetään joulurekvisiitalla joulutunnelmaa: joulukuusia, joulupukkeja, rekiä tekolumessa, kimalteita, glittereitä, hulinaa ja helinää.

Kolumbia kietoutuu jouluvaloihin ja joulunauhaan. Teemana on: mieluummin yli kuin ali. On majesteettisen vaikuttava valtaistuin

Kolumbialaista joulua!

Isoja oulukuusia kaikkialla

Joulukuusi tuo tännekin taatto taatto innoissaan

Yhteinen kehys toivolle, rauhalle ja rakkaudelle, jotka nostetaan joulutarinassa valoon. Usein konkreettisesti, kun jouluvalojen välke läikkyy pimeässä yössä.

Jouluun ei suhtauduta täälläkään ryppyotsaisesti, vaikka paljon on esillä myös perinteisiä seimiasetelmiä.

Jouluseimiä

Kirkkojen joulukoristelut ovat huikeita. Niitä emme tosin valokuvanneet, haluamme kunnioittaa heidän Pyhää paikkaansa ja hetkeään.

Jouluinen näky on yhtä aikaa hellyttävä ja hämäävä. Tuntuu oudolle katsella Petteri Punakuonoa juoksemassa +34 asteen helteessä palmupuiden alla tekolumeen kiedottuna. Joululaulut kaikuvat, tutulle kuulostavat vain espanjankielisinä. Tuo sävel on joulunkellot, tuo laulu kertoo joulukuusesta.

Jouluikävää

Kaiken tämän keskellä ei joulumieli kuitenkaan avaudu. Missä on kylmät väreet? Nostalginen mieli? innostunut odotus? Liikutus? Ehkä joulupukin tapaaminen auttaa. Epäilen, ettei hän ollut aito, meidän korvatunturilta tullut.

Onko valepukkeja liikkeellä?

Ehkä pieni rekiajalu auttaisi?

Rekehen rekehen…

Syntyisikö joulumieli osallistumisesta joulunvalmisteluihin kolumbialaisen perheen luona. Ainakin siellä on kovasti tuttuja koristeita:

Kolumbialaisen kodin joulua

Mikä siinä onkaan, mutta joulu on kaikkein vaikein aika olla fyysisesti erossa läheisistä? Mikä tuosta joulunajasta tekee niin erikoisen? Vaikka joulussa ei ole konkreettista paikkaa eikä sinne pääse. Ehkä juuri siksi, koska joulun tekee läheiset ihmiset.

UOlette ajatuksissamme ja sydämessämme.

Juuri nyt kehittelemme näihin maisemiin sopivaa jouluiloa.

Erilaista Joulua!

 

Edellinen artikkeliTuolilla saa keikkua – Jardin
Seuraava artikkeliMitä sanookaan toriparlamentti tähän asiaan? – Neira

KOMMENTOI ARTIKKELIA

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi