Yöllä nousi jälleen sade. Auringonpaiste ja sade vuorottelevat vuorottain näin sadekautena. Sade ei ole kovin rankkaa, mutta se kastelee, ilma on kauttaaltaan niin kosteaa. Sateen ropina ramaisee, matkan rasitukset nousevat pintaan – väsyttää. Olo on joutilas, ei jaksa lukea, ei tehdä mitään.

Miten siis nauttia parhaiten sateesta?

Rentoutukaa! Kyllä, kannatetaan. Mutta miten? Pelkkä hostellin huoneen vuoteella makoilu ei tunnu innostavalle, mutta onneksi vaihtoehtoja on. Yksi parhaista tähän elämän hetkeemme sopivimmista on mennä kylpylään, luonnonmukaiseen mineraalikylpyyn.

Vastaus rentoutumiseen löytyy vedestä. Vesi on elämän symboli! Jo roomalaiset rentoutuivat mielellään luonnon muovaamissa lähteissä, ja heidän muinaisen kaupunkinsa nimikin, Aquincum, viittaa lähteisiin ja veden paljouteen. Myös täällä on maan sisältä pulppuavia lähteitä. Manizalesissa niitä on kolme, valitsimme niistä kätevän bussimatkan päässä olevan Terra Vivan. paikallisten suosiman yksinkertaisen kolmen altaan kylpylän. Siellä ei ole mitään hienouksia, hierontoja, liukumäkiä. Vain kolme allasta, luonnon kauneus ympärillä – ja näin arkena – ihana rauha ja hiljaisuus.

Luonto on lähellä

Rento, rennompi, rennoin

Vesi pulppusi maan alla olevista kuumista lähteistä. Lämpö vaihtelee altaissa 20 – 45 asteeseen. Tämä kylpylä oli väsyneen kehoni ja mieleni keidas. Juuri oikea paikka tulla elpymään ja keräämään itseensä matkan rasituksen heikentämät voimat!

Terra Vivan luonnonkylpylä

Maan alta pulppuava lämmin vesi on täynnä hoitavia mineraaleja. Niiden parantavista voimista on paikallisilla monenmoista ihmetarinaa kerrottavanaan. Toki myös tieteellisiä todisteitakin löytyy. Minulle on tässä vaiheessa aivan sama, onko tarinat totta vai ei, tunsin lämmön ja mineraalien tulevan iholle ja imeytyvän ihon alle. Taivaallista! Uskon, että vesi ei ole itsenäinen ja erillinen aine, vaan sen ominaisuudet ovat riippuvaisia olosuhteista ja ympäristöstä. Tässä maaperässä on sitä jotain. Olen pumpulissa!

Mikä hiljaisuus ja rauha

Hiljaisuuden rikkoo vain sateen ropina. Se tulee suoraan taivaalta niskaamme. Se lisää olotilamme mielenkiintoisen juonteen. Vesi ympäröi meitä joka puoletta. Kuuma altaan vesi pitää kylmyyden poissa, samalla se rentouttaa ja virkistää.

Muutamme välillä allasta. Makaamme altaan mineraaliveden raukeudessa kaksi tuntia. Vesi pääsee vaikuttamaan syvälle – ja välillä otettu kylmä suihku nostattaa rentoutuksen syvävaikutusta.

Kylpylän jälkeen olo on todella rento. Jopa unelias. Askeleet tuntuvat pehmeälle. Kuin olisimme astelleet sadepilven päällä. Iho tuntuu pehmeälle kuin vauvan poski. Iän rypyt oikenevat ja keho tuntuu notkealle – ainakin hetkeksi.

Illalla sade taas yltyy. Antaa sataa, se tulee elämän ja luonnon lähteestä.

En tarvitse odotella unta.

Edellinen artikkeliRakas Suomemme! – ajatuksia matkan takaa
Seuraava artikkeliKoko rahan edestä! – Jardinin kukoistus

KOMMENTOI ARTIKKELIA

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi