Siinä niitä nyt on – kahvipapuja suoraan edessämme. Tuoreena pensaassa. Silmiemme edessä. Kädessämme.

Kolumbialaista  Arabica-kahvia

Juuri niitä kahvipapua, jota me Suomessa paljon juomme. Tämä COLOMBIAN COFFEE`ksi kutsuttu kahvilaji on 100 prosentista Arabica-kahvia, jotka tuotetaan kahvikolmioalueilla 2 000 metriä merenpinnan yläpuolella.

Jotenkin näky juovuttaa; edessämme on kahvipensaita silmänkantamattomiin. Ne levittäytyivät kaikkialle vuoren rinteille, välillä ne ryhmittäytyivät avocadopuiden lomaan.

Kahviplantaasi pilvisenä päivänä

Vihreiden sävyt lainehtivat kuin loppukesän kypsät niittyvainiot. Tuulessa kahvipensaiden lehdet havisevat vain vaivoin, kääntäen kuitenkin jäykästi vuoroin tummanvihreän päällyspuolensa, vuoroin hieman vaalemman vihreän alapuolensa.

Kahvipensaat auringossa

Filandia ja lähialueet ovat syvintä kahvinviljelyaluetta, niin sanottua kahvikolmioaluetta. Suuntaamme kulkumme läheisille kahvifarmeille.

 

Maanviljelijät tervehtivät iloisesti. Kahvialueilla liikutaan jeepeillä, niin että rapa roiskuu.

Jeep on paikallinen traktori, työvälinen ja kulkuneuvo

Tai muuleilla, jotka ovat suosittuja työjuhtia vaativissa vuoristomaisemissa.

Kahvinviljelijöitä Morrocachossa

Juodaan yhdessä

Ollappa mukana termospullollinen kahvia. Tässä pellonreunalla kelpaisi nostaa kahvimuki huulille- ja kiittää äitimaata tästä hienosta tilaisuudesta. Kiitos, kun saamme nauttia olemassaolostamme täällä vihreän lehtikuohun keskellä! Harvoin tulee edes ajatelleeksi joka aamuisen kahvin äärellä mistä tämä tuttu aromikas ruskea kuumajuoma on lähtöisin. Kahvi löytyy marketin hyllyltä kätevästi. Kasvaako se puussa vai pensaassa?

Ei ole kahvia mukana, mutta ei haittaa. Keitän meille ja teille virtuaaliset kahvit!

Keskellä vihreää pilkistää jo punaista. Lupaus kypsenevästä kahvipavusta. Se maistuu yllättävän makealle.

Punainen kahvipapu pilkistää

Punaiset pavut, punainen väri. Kolumbialaiset rakastavat värejä. Ei ihme, kun näkee nämä maisemat ja kypsenevät kahvinpavut. Punainen väri on tunteiden väri: rakkauden ja vihan. Me hiljaiset hallasoiden kainot perilliset pidämme vaaleista sävyistä. Arastelemme paljastaa sävyjämme, syvimpiä liikahduksimme. Mutta tässä me olemme kolumbialaisten kanssa samalla aaltopituudella: me molemmat kansat rakastamme kahvia. Olemme molemmat tilastojen mukaan maailman kovimpia kahvinjuojia. Juomme sitä arkena, juhlana, aamuin päivin, suruun ja iloon, kiireen ja rentouden hetkiin. Yksin ja yhdessä.

Ottakaa te sopiva takanoja tuolissa ja käteensopiva kahvimuki, me istumme pellonreunalle. Ensiluokkaiseen kahviin ei sekoiteta maitoa, ei mitään. Ensimmäinen kulaus on aina paras. Siinä aromi pääse juoksemaan näkymättömänä aistinvaraisena elämyksenä makunystyröihin – ja nautinnon kanavat aukenevat.

Lähetämme teille terveiset täältä kahvipensaitten juurelta. Kolumbialainen kahvi -ainakin näillä tiluksilla- tehdään suurella sydämellä.

Edellinen artikkeliOle’! – Filandia
Seuraava artikkeliKun taivas repesi – Manizales

4 KOMMENTTIA

KOMMENTOI ARTIKKELIA

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi