Hyvä ystäväni sanoi sattuvasti, että Aasiassa on kaksi vuodenaikaa: outdoors ja indoors. Ulkona ja sisällä. Se pitää täysin paikkansa. Täällä ollaan usein päiväsaikaan joko kuumassa ulkona tai jäähdytetyissä sisätiloissa. Olen karvaasti huomannut, ettei monessakaan paikassa tunneta jäähdytyslaitteen säätönuppia. Se on kiinni tai täysillä. Ennen kaikkea tämä sääntö toimii busseissa tai isommissa kaupoissa.

Olen nyt ilmastointilaitteen uhri –sairastuin ilmastointiflunssaan. En usko, että se on oikea diagnoosi, mutta kokemuksesta tiedän sen. Taudin oireet muistuttavat tavallista flunssaa. Se on kuitenkin pinnallisempi – ja onneksi nopeammin ohimenevä. Mutta nyt on kuitenkin pakko pysähtyä lepäämään.

Onneksi olimme menossa paikkaan, jossa voi rauhassa sairastella; niiskutella ja aivastella. Pois kaikesta kuhinasta. Nousimme paikalliseen pikkubussiin ja tulimme Koh Lantalle. Tämä saari sijaitsee melkein kiinni mantereessa, joten autolla tarvitsee ylittää vain yksi salmi lossilla. Toinen lossi oli juuri korvattu sillalla.

Ko Lantan saaresta sanotaan, että se on yksi Thaimaan parhaista lomailusaarista.

Koh Lanta

Hiekkarannat sijaitsevat saaren länsipuolella, itäpuolta hallitsevat mangrovemetsät ja hedelmäviljelykset. Keskellä kohoavat komeat, viidakoiden peittämät mäet. Sanotaan myös, että saaren hienouksiin kuuluu sekin, ettei Koh Lanta ole myynyt vielä koko sieluaan turismille. Hiekkarantojen ulkopuolella tunnelma on edelleen hyvin paikallinen. Saaren 10 000 asukkaasta suurin osa on muslimeja, jotka elävät vielä hyvin perinteiseen tapaan maanviljelyllä ja kalastuksella. Seksikauppaa ei ole ja rannoilta puuttuvat yli-innokkaat kaupustelijat. Tänne haluamme antaa matkailuvaluuttamme!

Tee tai ole tekemättä

Tulimme nauttimaan reppureissaaja tunnelmaa Klong Khongiin. Siellä on upea ja pitkä hiekkaranta. Laskuveden aikaan uiminen on kivikon vuoksi hankalaa, mutta nousuveden aikana uiminen onnistuu hyvin.

Klong Khongin ranta illalla

Resortissamme oli myös iso uima-allas. Mökkikylä oli erittäin viihtyisä ja siisti. Ilmastointilaitteestakin löytyi säätönuppi! Nyt on oikeat puitteet lepäillä!

Vaikka Koh Lanta on syvimmältä olemukseltaan luotu laiskanpulskeaan lekotteluun, on saarella myös varsin paljon tekemistä. Ko Lantalta voi myös tehdä sukellusretkiä muutamille Thaimaan parhaista sukelluspaikoista. Tähän emme nyt ryhtyneet. Mutta oloni parannuttua muutaman päivän levon jälkeen, pintasukeltelimme Andamaanien meressä kaloja ja koralleja ihaillen. Upeaa! Sillä seurauksella, että käräytin auringossa selkäni. Auringonpaahde ja veden heijastus; miksei sen yhtälön voimaa ihmispolo ikinä muista!

Olen nyt aikuisuuden iässä opetellut uudelleen uimaan ja sukeltelemaan. Oikea tekniikka on vielä hionnassa. Vaikeinta tässä aikuisuuden iässä on poisoppiminen! Silmälasipäisenä on oppinut uimaan pää veden pinnalla – ja hartiat jumissa!

Hankin uimalasit omilla silmälasivahvuuksilla. Nyt voi taas uida turvallisin mielin. Koskaan ei ole liian myöhäistä! Pikku hiljaa, päivä päivältä taito paranee. Timo on ollut hyvä ja kärsivällinen opettaja. Puitteet uimiseen ja sukeltamiseen täällä Kaakkois-Aasiassa on erinomaiset. Vedet ovat lämpimiä, puhtaita, eikä vedessä tarvitse pelätä vaarallisia hiippahäntiä.

Tällä rannalla on myös saaren upeat auringonlaskut. Romanttisen viipyilevät viimeiset auringonsäteet leikkivät meressä eri väreissä ennen painumistaan horisontin taa. Siinä hetkessä on aina ripaus mystisyyttä. Meren tyrskyt luovat taustamusiikin. Saamme nauttia luonnon kosmisesta spektristä.

Ps. Aikuisinamatkalla.fi blogissamme alkaa olla jo lähemmäs 60 postausta Euroopan, Etelä-Amarikan ja Kaakkois-Aasian matkoiltamme. Erilaisia, eritasoisia ja omanlaisia tarinoita. Aivan kuten kaikki kohteemmekin. Olemme saaneet pitkin matkaa teiltä kommentteja, palautetta ja peukutuksista. Kaikkia teitä ei kiitoksemme Facebook sivuilla tavoita, joten tässä ja nyt: Kiitos! Tässä teille vastaus:

Edellinen artikkeliSatun ja Trang – aitoa Thaimaata
Seuraava artikkeliJunalla Bangkokiin – maailman pääkaupunkiin?

4 KOMMENTTIA

  1. Ah ja Voih! Ihana, rakas Koh Lanta!

    Olemme viettäneet siellä 8 viikkoa talvilomillamme viime vuosina, toivottavasti vielä pääsemme tuohon paratiisiin. Blogissani kuvia noilta reissuilta, mutta kun bloggaus oli tuolloin ihan aluillaan, pitäisi jutut melkein kirjoittaa uudelleen. Taidan sen jonain päivänä tehdä. Käythän kurkistamassa, laitan blogisi seurantaan 🙂

  2. Täältä lumen keskeltä katsottuna rannat, meri ja auringonlasku tuntuvat koskettavilta ja kaukaisinakin läheisiltä. Tuli melkein hiki pintaan ja halu mennä mereen. Kiitos ja tervetuloa terveyden pariin, Leena!

KOMMENTOI ARTIKKELIA

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi